دانلود کتاب سیمای انسان راستین اثر اریک فروم
عنوان | کتاب سیمای انسان راستین |
نویسنده | اریک فروم |
ژانر | فلسفی |
تعداد صفحه | 55 |
ملیت | خارجی |
ویراستار | رمان بوک |

دانلود کتاب سیمای انسان راستین اثر اریک فروم به صورت فایل PDF قابل اجرا در اندروید و آیفون با ویرایش جدید و لینک مستقیم رایگان
در سال ۱۹۶۱، اریک فروم برای اولین بار کار کارل مارکس در نسخههای خطی اقتصادی و فلسفی را به جهان انگلیسی زبان ارائه داد. از جمله نسخههای خطی و بسیاری از نوشتههای فلسفی مارکس و همچنین پاسخ گسترده فروم، بسیاری از این نوشتهها. فروم بر فلسفه اومانیستی مارکس تاکید می کند و هم جهل معاصر غرب از مارکس و هم فسادهای شوروی در کار او را به چالش میکشد. تحلیل فروم از کارهای مارکس و انتشار این نوشتههای نادیده گرفته شده توسط خود مارکس، اساسا گفتمان رایج در مورد مارکسیسم را تغییر داد، انقلابی در اندیشه معاصر ایجاد کرد و نفوذی تکوینی برای توسعه چپ جدید فراهم آورد.
در این کتاب، اریک فروم با به زیر سوال بردن داستانی که درباره کارل مارکس برای ما گفتهاند، میپردازد. فروم استدلال میکند که مارکس به طور گستردهای توسط منتقدان و دولت-سوسیالیستهای قرن بیستم، مورد سوتفاهم قرار گرفته است. فروم به جای اینکه فلسفه استبداد باشد را تشریح کند (تسلیم و پرستش دولت)، نشان میدهد که اندیشه مارکس فلسفه اعتراض است که ریشه در سنت فلسفی اومانیستی دارد. فلسفه اعتراض، مانند بسیاری از اگزیستانسیالیسم از کیرکگارد تا نیچه، که خواستار رهایی “انسان” از بیگانگی و “بازگشت انسان به خود” است.
نگرانی اصلی مارکس گسترش تواناییهای بشری برای همه بشریت بود، نه گروههای خاص اجتماعی. در مسیحایی نبوی مارکس نه تنها کارگر به بردگی گرفته میشود، بلکه سرمایهدار نیز هست. سرمایهدار، گرفتار مبارزه حماسی بقا در درون سرمایهداری است؛ همانطور که یانیس واروفاکیس میگوید، “در موقعیتی قرار میگیرد که باید کارهای وحشتناکی انجام دهد تا از ورشکستگی پرولتری خود جلوگیری کند.” بحرانهای اقتصادی سالهای اخیر، تخریب زندگی سیاسی و مشکلات اجتماعی-اکولوژیکی پررنگ، این کتاب را به همان نسبت دهه شصت، امروزه مطرح میکند. اگرچه کاوش مفاهیم نظیر ماتریالیسم تاریخی، بیگانگی ، فتیشیسم کالا، گونه بودن و پراکسیس از نظر فروم فاقد عمق فلسفی است، اما قابلیت دسترسی و نوشتن لذت بخش آن خوانندگان را با یک سنت غنی از اومانیسم مارکسیستی آشنا میکند …
خلاصه کتاب سیمای انسان راستین
روزگار شگفتی است چه از سویی منابعی که برای تحقیق علمی می توان به آنها دست یافت نامحدود است و از سوئی دیگر در همین روزگار حدی برای برداشت ناروا و تحریف نظریات نمیتوان یافت. و این پدیده طنزی را در تاریخ باز می نماید جدی ترین نمونه ی این پدیده آن است که بر نظریات «بنیانگذار فلسفه ی علمی » در چند دهه ی اخیر گذشت.
در مطبوعات ، در سخنرانیهای سیاستمداران، در کتابها و در مقالاتی که فلاسفه و دانشمندان گرانقدر علوم اجتماعی نوشته اند، پیوسته اشاراتی به او و اندیشگی اش میرود ؛ در عین حال به نظر میرسد به جز چند مورد استثنایی، سیاستمداران و روزنامه نگاران هرگز به يك سطر از نوشته های او نظر نینداخته اند و دانشمندان علوم اجتماعی به حداقل دانش دربارهی او راضی اند ابنان بی پروا خود را کارشناس این مسایل قلمداد می کنند.
زیرا هرگز کسی که در قلمرو پژوهش اجتماعی صاحب قدر و منزلتی باشد گفته های جاهلانه ی آنانرا به مبارزه نخوانده است. میتوان گفت برداشت نادرست از ماده گرایی وی شایعتر و وسیعتر از همه است. گمان می برند که او سود جویی و آسایش طلبی را انگیزدی برتر در انسان شمرده است و تلاش در دست یافتن به بیشینه سود مادی را محرك اصلی در زندگی شخصی و در حیات نژاد انسانی دانسته است …
- انتشار : 01/02/1402
- به روز رسانی : 20/09/1403