کتاب منشأ انواع
عنوان | منشا انواع |
نویسنده | چارلز داروین |
ژانر | فلسفی |
تعداد صفحه | 722 |
ملیت | خارجی |
ویراستار | رمان بوک |
دانلود کتاب منشأ انواع اثر چارلز داروین به صورت فایل PDF قابل اجرا در اندروید و آیفون با ویرایش جدید و لینک مستقیم رایگان
کتاب خاستگاه گونهها یا منشا انواع به عقیده بسیاری مهمترین و تاثیرگذارترین کتاب تاریخ بشریت است. داروین با تالیف این کتاب که حاصل سالها تحقیق و پژوهش طاقت فرسا بود برای همیشه نگاه ما را نسبت به جهان طبیعت و جایگاه ما در آن دگرگون کرد. طوفانی که او با انتشار کتاب منشأ انواع بر انگیخت هنوز پس از غریب یکصد و بیست سال فرو کش نکرده است. خود او به عظمت کارش آگهی داشت به همین دلیل در سپتامبر ۱۸۷۱ خطاب به دوست و همرزمش چنین نوشت: “ها کسلی عزیزم نبرد بسیار طولانی است حتی پس از مرگ من و تو نیز سالیان دراز ادامه خواهد یافت.” داروین جوان در سال ۱۸۳۱ سفر علمی مشهور خود را در کشتی اچ ام اس بیگل آغاز کرد. او به مدت پنج سال مشغول بررسی و نمونه برداری از تنوع زیستی غنی در مناطقی چون جزایر گالاپاگوس بود.
در حین سفر دریایی، خواندن کتاب جدید چارلز لایل زمینشناس مشهور آن روزها، دید او را نسبت به تغییرات زمین در مدت زمان طولانی باز کرد. مشاهدات او کم کم سوالات بیشتری در ذهن او در مورد منشا گونه های مختلف ایجاد کرد. پس از بازگشت به انگلستان او مجموع شواهدی که به دست آورده بود را گرد هم آورد، و به تحقیقات بیشتر ادامه داد. با وجود رسیدن به اصل فرگشت به وسیله انتخاب طبیعی او برای حدود ۲۰ سال به جمعآوری شواهد بیشتر ادامه داد و صبر کرد. سرانجام در سال ۱۸۵۸ نامهای از طبیعیدانی دیگر به نام آلفرد راسل والاس دریافت کرد که به نتایجی شبیه او رسیده بود.
خلاصه کتاب منشأ انواع اثر چارلز داروین
پس در همان سال پس از سال ها تحقیقات علمی، نظریه انقلابی خود (فرگشت) را علناً در نامه ای که در جلسه ای از انجمن لینین خوانده شد، معرفی کرد. در تاریخ ۲۴ نوامبر سال ۱۸۵۹، کتاب او “منشا انواع” برای نخستین بار چاپ شد، و خوانندگان عصر ویکتوریا را شوکه کرد.
داروین به طور کلی بیان کرد که به دلیل کمبود منابع و رقابت، موجودات زنده در ” #تنازع_برای_بقا” هستند. هر خصیصه جاندار که در بقا و پتانسیل تولید مثل او تاثیرگذار باشد در طول نسلها تحت فشار دائمی گزینش است (انتخاب طبیعی) آشکار سازی نوع بشر توسط داروین سوالات مهمی را در سراسر جهان مطرح ساخت. زیست شناسان دیگر بر این باور بودند که همه گونهها یا در آغاز جهان بوجود آمده اند، و یا در طول دوره تاریخ طبیعت ایجاد شده اند. در هر دو صورت، بر این باور بودند که گونه های بسیاری در طول زمان به همان شکل خود باقی ماندهاند.
با این حال، داروین متوجه شباهتی در میان گونه های سراسر جهان شد، که همراه با تغییراتی بر اساس مکان های خاصی بود، و منجر شد او بر این باور شود که گونه های محتلف به تدریج از اجداد مشترک خود تکامل (دگرگشت) یافتهاند. او به این باور رسید که گونه ها از طریق فرآیندی به نام “انتخاب طبیعی” جان سالم به در می برند، که در آن گونه هایی که با موفقیت برای تامین نیازهای متغیر زیستگاه طبیعی خود سازگار شده اند رواج یافته اند، در حالیکه آنهاییکه در تکامل و تولید مثل خود شکست خورده بودند، جان باختند. “فردی که به خود جرات به هدر دادن یک ساعت از زمان خود را می دهد، ارزش زندگی را کشف نکرده است.
” #چارلز_داروین کتاب منشا انواع ، در دوازده فصل گردآوری شده است. چهار فصل ابتدایی درباره اساس نظریه داروین است. چهار فصل بعدی به بررسی انتقاداتی میپردازد که داروین پیشبینی کرده ممکن است به نظریه او وارد شود. سه فصل بعدی مربوط به شواهد زمین شناسی و پراکندگی گیاهان و جانوران و ردهبندی و ریختشناسی آنهاست. در فصل آخر تمام آنچه در کتاب آمده به صورت خلاصه بازگو شدهاست. داروین در این کتاب مطرح میکند که بررسی انتخاب مصنوعی بهترین موید اصل موضوع انتخاب طبیعی است.
به صورتی که پرورش دهندگان گیاهان و حیوانات، گونهای را که دارای صفتی مورد نظر است را از بین دیگر گونهها انتخاب میکنند و آن ها را جداگانه و نسل به نسل وادار به جفتگیری میکنند و سرانجام نوع متفاوتی از نوع قبلی را به وجود میآید. به عنوان مثال انواع سگ (خانگی، شکاری، گله و…) که این همه از هم متفاوت هستند همگی از گرگ نتیجه شدهاند. داروین اینگونه استدلال میکند که در طبیعت جای “پرورشدهنده” به “تنازع بقا” داده شدهاست. از میان همه انواع موجودات زنده عده بسیاری محکوم به نابودی هستند و تنها بخشی از آنها که برای بقا سزاوارترند باقی میمانند.
دسترسی به دانلود با خرید یا دریافت اشتراک ویژه امکان پذیر است
- انتشار : 01/04/1402
- به روز رسانی : 20/09/1403