کتاب اندیشه‌ های هوسرل

عنوانکتاب اندیشه‌های هوسرل
نویسندهدیوید بل
تعداد صفحه446
ملیتخارجی
ویراستاررمان بوک
کتاب اندیشه‌ های هوسرل

دانلود کتاب اندیشه‌های هوسرل نوشته نویسنده دیوید بل pdf بدون سانسور

عنوان اثر: اندیشه‌های هوسرل

پدید آورنده: دیوید بل

زبان نگارش: فارسی

سال نخستین انتشار: مرداد 1404

شمارگان صفحات : 446

معرفی کتاب اندیشه‌های هوسرل

ادموند هوسرل، يکي از مهم ترين و پرتاثيرترين فيلسوفان قرن بيستم، کوهي از نوشت هها از خود باقي گذاشت و درک و تفسير آن آثار خود کوهي ديگر از نوشته ها درباره ي او و انديشه اش آفريد که کتاب حاضر يکي از اين هاست. کتاب از ديدگاه فلسفه ي تحليلي نوشته شده، فلسفه ي هوسرل را در کليت خويش بررسي مي کند و پس از پي جويي ريشه هاي آن در آموزش هاي برنتانو، تکامل آن در زمينه ي فلسفه ي رياضي و منطق و پديده شناسي و ديد زيست جهاني را دنبال مي کند. رابطه ي انديشه ي او با انديشه هاي متفکراني چون راسل، فرگه و ويتگنشتاين نيز از نظر دور نمانده است. کتاب براي همه علاقه مندان فلسفه، پژوهندگان تاريخ انديشه ي معاصر و کساني که به مسائل منطق، مباني رياضيات، پديده شناسي، فلسفه ي ذهن و شناخت شناسي توجه دارند، سودمند خواهد بود.

خلاصه کتاب اندیشه‌های هوسرل

نوشته های هوسرل را به کوه یخ مانند کرده اند چرا که آنچه از آثار او که در زمان زندگیش انتشار یافت در مقابل کوهی چندین ده هزار صفحه ای از دستنوشتهای چاپ نشده که از او باقی ماند چون نوک کوه یخ است که در مقابل بدنه ی اصلی آن که زیر آب پنهان است چیزی نیست. امروز که بیش از نیم سده از مرگ او میگذرد بخشی از آن نوشته ها منتشر شده اند و بر بسیاری از گوشه های تاریک اندیشه ی او روشنی افکنده شده و درباره ی بسیاری از نکته های فلسفه ی او چیزی نزدیک به همرایی میان مفسران شارحان حاصل شده است اما البته هنوز در برخی نکته ها تفسیرها و دیدگاهها واگرا و از هم دورند و بحث و احتجاج همچنان باقیست. در نتیجه کوه تازه ای پیش روی ما سربرافراشته است.

کوه آنچه دیگران درباره ی هوسرل نوشته اند و این یکی هم خود آنچنان عظیم و گسترده است که هیچکس به تنهایی از عهده ی پیمایش تمامی آن برنمیاید و کتابشناسی کتاب در دست خود گواه آن است و نیز گواه این که چه اندیشنده ی پرسش آفرین و کنجکاوی انگیز و اندیشه پروری بوده است هو سرل. البته همه ی اینها برای خواننده ی فارسی زبان کمتر صادق است زیرا اینجا از نوک کوه یخ هم خبری نیست و فقط خبرهایی از کوهی در آن دوردست شنیده شده از هوسرل یا درباره ی او در فارسی اثر مستقلی نداریم آنچه هست اشاره هایی است اغلب فشرده و کوتاه به او در کتابها و مقاله ها و بخشهای مستقلی درباره ی او در کتابهای اندکشماری که درباره ی پدیده شناسی به فارسی داریم. نگاهی به زیرنویس پایین که کتابشناسی مضمون ما است نشان میدهد کارهای نکرده و گامهای بر نداشته بسیار است و اگر کتاب در دست را از گامهای نخست بشمریم گزاف نگفته ایم.

اما گرچه به قطعیت میتوان گفت این از بهترین پیشدرآمدهایی است که بر اندیشه ی هوسرل نوشته شده، گزاف گفته ایم اگر ادعا کنیم برای احاطه و آگاهی بر همه ی گوشه ها و ظرایف اندیشه ی هوسرل و فلسفه ی پدیده شناختی این کتاب کافیست. این یک پیش درآمد است و خواننده پس از خواندن آن همه چیز را درباره ی هو سرل نخواهد دانست اما میتواند اطمینان داشته باشد که نخستین گام را محکم واستوار برداشته است.

گرچه نویسنده کوشیده است هیچ نکته ی عمده و بنیادی فلسفه ی هو سرل از قلم نیفتد، روشن است که چه بسیار صفحه های دیگر که میتوان به گفتنیهایی دیگر و به موشکافی بیشتر در همین زمینه ها سپرد. در این دیباچه اما به آن گفتنیها کاری نداریم و خواننده ی علاقه مند و جویا خود میداند چگونه مطلب را دنبال کند. گمان میکنیم این دیباچه اگر بخواهد به کار خواننده بیاید و برای او آسانی یی همراه آورد خوب است اشاره های زندگینگاشتی کتاب را تا اندازه ای تکمیل کند و درباره ی چند نکته ی مربوط به ترجمه هم توضیح هایی بدهد

اشاره های زندگینامه ای از آن رو لازم است که کتاب حاضر فقط به اندیشه های هوسرل میپردازد و درباره ی خود او چندان سخنی نمیگوید. ممکن است گفته شود مگر خود« هوسرل، جز به خاطر اندیشه هایش برای ما اهمیت خاصی دارد که البته دارد. زندگینامه ی هر اندیشمندی زندگینامه ی اندیشه های او هم هست و زندگینامه ی اندیشه به طور کلی نیز هست و ارزش و اهمیتش در بررسی تاریخی و تکوینی اندیشه هاست. اگر کتاب از این حیث به اختصار برگزار کرده تنها به علت تاکیدی است که بر کم حجم بودن آن داشته اند. ازینر و با این که کتاب در اصل فقط هوسرل نام نام دارد در واقع فقط راجع به اندیشه های هوسرل است. به همین دلیل فارسی آن را اندیشه های هوسرل گذاشتیم تا روشن باشد که کتاب به هیچ رو زندگینامه ی هوسرل نیست. البته سیر تکوینی اندیشه های هوسرل خود مبحث دامنه داری است و اینجا تنها اشاره به نکته هایی بایسته است که نشان دهند هر اندیشه و پنداره ای به کدام مرحله از سیر تحول فکری او تعلق دارد و از این راه فهم آن را آسانتر گردانند.

درباره ی سیر تحول فکری هوسرل باید گفت که گاه این سیر را به چند مرحله ی متفاوت و جدا از هم و گسسته تقسیم میکنند و از برگشت و دگرگونی بنیادی فکری سخن میگویند. برخی نیز برآنند که این سیر تحول رویه مرفته پیوستگی و یگانگی داشته و البته دچار تغییر و تکمیل و تکامل هم شده اما زیر و رو یا از این رو به آن رو نشده و هویت خود را از دست نداده است و در واقع میتوان نطفه و ریشه ی اندیشه های هر دوره را در دوره ی پیش از آن یافت. راستی هم قایل شدن به مراحل و مقاطع بسیار
متمایز در اندیشه های یک متفکر و این مراحل را با خط و مرزهایی پر رنگ از هم جدا کردن، که در مورد بسیاری از متفکران چون ویتگنشتاین و هایدگر شده، چندان واقع بینانه نیست و به حقیقت نزدیکتر آن است که هر اندیشمندی در طول زندگی فکری خود به تدریج افکارش غنیتر و پخته تر میشود و بسیار طبیعی است که برخی چیزها را کنار بگذارد و به خیلی حرفهای تازه هم برسد اما این ها دنباله ی هم و ثمره و نتیجه ی هم هستند و مرزی گذرناپذیر آنها را از یکدیگر جدا نمیکند.

دانلود کتاب اندیشه‌های هوسرل
نامشخص
PDF
دیدگاه کاربران درباره کتاب اندیشه‌ های هوسرل
اشتراک در
اطلاع از
guest
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها