کتاب جهان هولوگرافیک
عنوان | کتاب جهان هولوگرافیک |
نویسنده | مایکل تالیوت |
تعداد صفحه | 462 |
ملیت | خارجی |
ویراستار | رمان بوک |
دانلود کتاب جهان هولوگرافیک نوشته نویسنده مایکل تالیوت pdf بدون سانسور
عنوان اثر: جهان هولوگرافیک
پدید آورنده: مایکل تالیوت
زبان نگارش: فارسی
سال نخستین انتشار: مرداد 1404
شمارگان صفحات : 462
معرفی کتاب جهان هولوگرافیک
مایکل تالیوت نویسنده بزرگ آمریکایی بود که در سال ۱۹۹۲ درگذشت. او در این کتاب تئوری های مختلف از فیزیکدانان کوانتوم و متخصص فیزیولوژی اعصاب قرار داده است. همچنین از دو مفهوم نظم مستتر و نامستتر سخن می گوید.این کتاب، همانند یک داستان شیرین است که در عین حال به بسیاری از سوال های هستی شناختی، یزدان شناختی و فلسفی پاسخ می دهد.
نویسنده بر این باور است که این کتاب تنها برای متخصصان فیزیک و فلسفه نوشته نشده و تمامی مردم می توانند از آن بهره ببرند. نویسنده جهان هولوگرافیک را چنین معرفی می کند: جهان هولوگرافیک جهانی است که هر قطعه کوچک و هر ذره آن قطعه، تمام ویژگی ها و اطلاعات کل را در بر دارد، یعنی تمام محتوای کل در هر جزء مستتر است. تالیوت بر این باور است که مغز ما نیز خود یک جهان هولوگرافیک است.
خلاصه کتاب جهان هولوگرافیک
در وهله نخست، قابلیت ما در تشخیص چیزهای آشنا شاید زیاد غیرمادی به چشم نیاید، ولی محلقان و کارشناسان مغز سالهاست که می دانند این خود قابلیتی بسیار پیچیده و غریب است. مثلاً احساس اطمینان کامل از تشخیص چهرهای آشنا در میان . نفری احساسی ذهنی ، بلکه حاصل فرآیند تولید اطلاعات در مغز ما به طرزی بسیار قابل اطمینان است در سال ۱۹۷۰ در مقاله ای در مجله پنجر، فیزیکدانی به نام پیتر فان هردن نوعی از هولوگرافی به نام هولوگرافی تشخیص را معرفی کرد که روشی جهت فهم همین قابلیت آشناسایی چهرههای آشنا است. در هولوگرافی تشخیص تصویر هولوگرافیک از یک شبیه به همان شیوه معمول ضبط می شود. جز آنکه اشعه لیزر را به آینه خاصی که آینه متمرکز کننده نام دارد می تابانند و سپس نور منعکس شده را به سطح فیلم ظاهر نشده می تابانند. اگر یک شیء دیگر را که با شیء اول مشابه، ولی نه کاملا همان است زیر اشعه لیزر قرار دهیم و نور منعکس شده از آینه را به فیلم بتابانیم، پس از اینکه فیلم ظاهر شد نقطه روشنی روی آن پدیدار می شود. هرچه شباهت میان شی، اول و شیء دوم بیشتر باشد نقطه نورانی روشن از و درخشانتر می شود.
اگر دو شیء مذکور هیچ شباهتی به هم نداشته باشند هیچ نقطه نورانی ای پدیدار نخواهد شد. با قرار دادن یک فتوسل حساس به نور در پشت فیلم هولوگرافیک می توان در واقع از این مجموعه به عنوان یک ساز و کار مکانیکی تشخیص بهره تکنیک مشابهی که هولوگرافی تداخلی نام دارد نیز قادر است توضیح دهد که چگونه می توان مشخصات آشنا و نا آشنای یک تصویر، مثل چهره کسی را که سالهاست ندیده ایم تشخیص داد. در این تکنیک، شبلی را از خلال تکه ای فیلم هولوگرافیک که حاوی تصویر خود شی است. ام حال اگر هر یک از مشخصات شیء پس از آنکه تصویرش ضبط شد تغییر کند، نور منعکس شده نیز تغییر خواهد کرد. کسی که به فیلم نگاه میکنند بی درنگ در می یابد که شیه چگونه عوض شده یا اصلاً عوض نشده است. در این تکنیک کار چنان حساس است که حتی فشار انگشت روی سنگ یا آجر نیز بلافاصله نشان داده می شود. امروزه این تکنیک کاربرد عملی پیدا کرده و در صنعت آزمایش مواد مختلف به کار میرود.
حافظه تصویری
در سال ۱۹۷۲، دانیل پولن و مایکل تراکشن برگ در پژوهشگر بینایی از دانشگاه هاروارد پیشنهاد کردند که تئوری مغز هولوگرافیک می تواند توضیح دهد که چرا بعضی افراد دارای حافظه تصویری هستند که آن را خاطرات روشن نیز می نامند). معمولاً افرادی که دارای خاطرات فوتوگرافیک (تصویری) هستند چند لحظه ای را صرف پیدا کردن صحنه ای میکنند که مایل اند به یاد آورند. ولی وقتی می خواهند که دوباره آن صحنه را ببینند تصویر ذهنی آن را با چشمان یسته یا با خیره شدن بر دیوار یا پرده ای خالی به بیرون فرا می افکنند. در بررسی یکی از افرادی که استاد تاریخ هنر دانشگاه هاروارد بود و الیزابت تام داشت پولن و تراکتن برگ دریافتند که تصاویر ذهنی ای که الیزابت قرا می افکند. چنان برای خود او واقعی بودند که مثلاً وقتی تصویر صفحه ای از فاوست گوته را قرامی افکند و چشم بسته آن را میخواند تخم چشمهایش چنان حرکت می کرد که گویی صفحه واقعی را می خواند.
باید توجه داشت که تصویر ضبط شده در تکه ای از فیلم هولوگرافیک، هرچه تکه ها کوچکتر باشند محوتر است. پولن و همکارش بر این باورند که شاید افرادی از این دست از خاطرات روشن بیشتری برخوردارند. زیرا به نوعی به بخشهای وسیعی از هولوگرامهای خاطره خود دسترسی دارند. و برعکس شاید
- انتشار : 04/05/1404
- به روز رسانی : 04/05/1404