کتاب صد فیلسوف قرن بیستم
عنوان | کتاب صد فیلسوف قرن بیستم |
نویسنده | استوارت براون؛ دایان کالینسون و رابرت ویلکینسون |
تعداد صفحه | 473 |
ملیت | خارجی |
ویراستار | رمان بوک |
دانلود کتاب صد فیلسوف قرن بیستم نوشته نویسنده استوارت براون؛ دایان کالینسون و رابرت ویلکینسون pdf بدون سانسور
عنوان اثر: صد فیلسوف قرن بیستم
پدید آورنده: استوارت براون؛ دایان کالینسون و رابرت ویلکینسون
زبان نگارش: فارسی
سال نخستین انتشار: مرداد 1404
شمارگان صفحات : 473
معرفی کتاب صد فیلسوف قرن بیستم
کتاب (( صد فیلسوف قرن بیستم)) به واقع دایره المعارف کوچکی است که خواننده رابافلاسفه جریان ساز واثر گذار درقرن گذشته آشنا می کند ودرضمن این آشنایی جریان های مهم ونوظهور فلسفی رادرحوزه های گوناگون فلسفه به تصویر می کشد. این کتاب به ویژه برای نوآموزانی که می خواهند با فلاسفه قرن بیستم آشنایی مقدماتی حاصل کنند منبعی در خور توجه است.
خلاصه کتاب صد فیلسوف قرن بیستم
در هر مدخل سه جزء اساسی وجود دارد:
در قسمت آغازین جزئیات مربوط به شرح حال شخصیت مورد نظر آمده و علایق فلسفی وی به طور خلاصه بیان شده است. پس از نام نخستین فقره اطلاعاتی ملیت است. از آنجا که در موارد مربوط احراز ترجیحات شخصیت مورد بحث در مورد مليتش مشکل است انگلیسی ویلزی و اسکاتلندی همه تحت عنوان »بریتانیایی« آمده اند. مواردی که افراد ملیت دوگانه دارند با تغییر تابعیت داده اند ذکر شده است. به دنبال آن تاریخ و محل ولادت )و(، و فوت )ف(، در صورت مناسبت رده بندی )رده( علایق )علا(، تحصیلات عالی ) تحص ( افراد و فلاسفه ای که شخصیت مورد بحث از آنها تأثیر پذیرفته است ) تأثیر و مناصب و مشاغل حرفه ای منا( شخصیت ذکر شده است. فقره اخیر مناصب و مشاغل اغلب شامل مناصب کسب شده در مؤسسه های آموزش عالی است اما هر کجا که مناسبت داشته است فعالیت های سیاسی و غیره نیز ذکر شده است.
در قسمت کتاب شناسی عناوین آثار مهم شخصیت هر مدخل آثار مهم همراه با تاریخ انتشار ارائه می شود.
در بخش مآخذ در انتهای هر مدخل فهرستی از آثاری که برای تحقیق در باره شخصیت مورد بحث استفاده شده و قبلاً در بخش آثار جنبی ذکر نشده اند، آمده است. بسیاری از این ماخذ کتاب های مرجع یا نشریات هستند و عنوان آنها به اختصار آورده شده است. فهرستی از عناوین کامل در صفحات ۱۱-۱۳ آمده است.
در پاراگراف های متن توصیفی از علایق آرا و کار فیلسوف مورد بحث عرضه می شود و اطلاعات مجمل قبلی شرح و بسط می یابد. تأثیرات )هم تأثیراتی که شخصیت مورد نظر به جا نهاده و هم تأثیراتی که پذیرفته است آثار اصلی، تغییر و تحولات در اندیشه همبستگی ها با مکتب ها و نهضتها جملگی ممکن است از مطالب این بخش باشند. نام هایی که در متن با حروف سیاه آمده اند، ارجاعات درون متنی هستند و اشاره به مدخل های دیگری میکنند که در کتاب آورده شده است.
توضیحات مترجم در باره ساختار مداخل
1. برای سهولت مراجعه ترتیب مدخلها که در متن اصلی بر مبنای الفبای لاتین است بر اساس الفبای فارسی تنظیم شده است.
2. در متن هر جا که مترجم توضیحی را برای درک بهتر مطلبی ضروری و سودمند دانسته است آن مطلب را با شماره مشخص ساخته و توضیح مربوط به آن را در انتهای متن مدخل زیر عنوان »پانوشت های مترجم آورده است.
در نگارش این پانوشتها غالباً از فرهنگ فلسفه کمبریج با مشخصات زیر استفاده شده است
آذرنو، تئودور ویز نگروند
آلمانی و ۱۱ سپتامبر ۱۹۰۳ فرانکفورت ام مین ف: ۶ اوت ۱۹۶۹ ویسپ، سویس. رده فیلسوف اجتماعی نظریه پرداز انتقادی موسیقی شناس علا معرفت شناسی تحص دکترای دانشگاه فرانکفورت ؛۱۹۲۴ ۱۹۲۵-۱۹۲۸ نزد البان برگ در وین به
تحصیل موسیقی پرداخت تأثیر والتر بنیامین ماکس هورکهایمر هگل مارکس و نیچه منا دبیر نشریه Anbruchs des Musikhlatter در وین ۱۹۲۸ – ؛۱۹۳۰ استادیار دانشگاه فرانکفورت ؛۱۹۳۱-۱۹۳۳ کار در دانشگاه آکسفورد ؛۱۹۳۴-۱۹۳۷ عضو مؤسسه تحقیقات اجتماعی نیویورک از ؛۱۹۳۸ بورلی هیلز از ؛۱۹۴۱ همچنین همکاری با پل لازار سفلد در پروژه تحقیقات رادیو پریستون استاد فلسفه دانشگاه فرانکفورت ۱۹۵۰ – ؛۱۹۶۹ معاون مدیر ۱۹۵۰-۱۹۵۵، مدیر همراه با هورکهایمر ۱۹۵۸-۱۹۵۵ و مدیر ۱۹۵۸ – ۱۹۶۹ در مؤسسه تحقیقات اجتماعی فرانکفورت ادر نو بی شک مهم ترین متفکر مکتب فرانکفورت است. او در این مکتب نیروی واسطه
بسیار مهمی بین مارکسیسم و سایر مکاتب فلسفه و بین خود فلسفه و جامعه شناسی و مطالعات فرهنگی بود. مطالعات وی در باره هگل هایدگر هو سرل کی پرکگور و دیگر فلاسفه عمده از نظر دقت نظر و هوشمندانه بودن بی همتاست و تنها به تازگی تأثیری را که سزاوار آن است در خارج از مناطق آلمانی زبان به جای می گذارد. نقد وی از هو سرل همچنین نقدی از معرفت شناسی سنتی است. برداشت آدرنو از مفهوم دیالکتیک منفی دیالکتیکی که امکان سازش تام (total reconciliation (را به عنوان امری خیال پردازانه رد می کند برای فلسفه نو مارکسیستی اهمیت بنیادی دارد رک جی، ،(۱۹۸۴ خط انتقاد فرهنگی که در سرتاسر آثار وی – به ویژه در کتاب دیالکتیک روشنگری (۱۹۴۷) که از کتابهای اساسی قرن بیستم به شمار می رود و در آثار بسیار وی در باره فلسفه و جامعه شناسی موسیقی بیان شده چنین است. نظریه زیبایی شناسی آدرنو اهمیتی فراتر از محدوده این رشته دارد به طوری که بسیاری از فلاسفه معاصر آن را نقطه آغازی برای بازنگری در نقش فلسفه به طور کلی تلقی کرده اند. همانگونه که برنشتاین (۱۹۹۴) نشان داده است، تنش میان نظریه پردازی فرضیه پردازانه Speculative) (theorizing آدرنو و رویکرد منضبط تر یا از این دیدگاه علمی تر ها بر ماس میرائی بنیادی است که از مکتب فرانکفورت باقی مانده است.
- انتشار : 04/05/1404
- به روز رسانی : 04/05/1404