کتاب چگونه کتاب بخوانیم؟

عنوانکتاب چگونه کتاب بخوانیم؟
نویسندهمارتیمر جی.آدلر و چارلز لینکلن ون دورن
ژانرموفقیت و خودسازی
تعداد صفحه425
ملیتخارجی
ویراستاررمان بوک

دانلود کتاب چگونه کتاب بخوانیم؟ اثر مارتیمر جی.آدلر و چارلز لینکلن ون دورن به صورت فایل PDF قابل اجرا در اندروید و آیفون با ویرایش جدید و لینک مستقیم رایگان

«مورتیمر جِی. اَدلِر» استاد دانشگاه، نویسنده و فیلسوف آمریکاییِ برجسته ای بود که در دانشگاه های معتبر گوناگونی فعالیت کرد، از جمله دانشگاه «کلمبیا» (در نیویورک) و دانشگاه «شیکاگو»، و همینطور نهادهای آموزشی مانند «دانشنامه بریتانیکا». او هنگام مرگ در سال 2001، میراثی بزرگ و پرتعداد از آثاری را بر جای گذاشت که همگی، هدفی مشخص و آشکار داشتند: تبدیل کردن فلسفه به موضوعی در دسترس تر برای عموم انسان ها. یکی از محبوب ترین و تأثیرگذارترین آثار «مورتیمر»، کتاب «چگونه کتاب بخوانیم» است—اثری که به ما می آموزد چگونه بیشترین بهره را از مطالعه ی کتاب های مختلف ببریم و به کتابخوانان حرفه ای تر و باهوش تری تبدیل شویم.

خلاصه کتاب چگونه کتاب بخوانیم؟

«مورتیمر» در این کتاب، فرآیند مطالعه را در مرحله هایی متفاوت دسته بندی می کند و به ما نشان می دهد چگونه می توانیم در مورد اطلاعات هر کتاب، تفکر نقادانه و تحلیلی داشته باشیم. با این مطلب همراه شوید تا درباره ی درس های این کتاب ارزشمند بیشتر بدانیم. اولین توصیه ی کتاب به مخاطبین، مطالعه ی فعالانه و آموختن برخی از قواعد اساسی مطالعه است. نخستین چیزی که باید بدانیم، این است که مطالعه، کاری فعالانه و کنشگرانه است. می توان کتاب خواندن را به یک بازی بیسبال تشبیه کرد که در آن، یک تیم توپ را پرتاب می کند و تیم دیگر باید تلاش کند تا آن را بگیرد
به این معنا که دریافت کننده ی توپ—یا مخاطب—برای درک چیزهایی که نویسنده می خواهد از طریق کلمات منتقل کند، باید تلاشی فعالانه را از خود نشان بدهد. این یعنی مخاطبین نمی توانند انتظار داشته باشند که بدون انجام هیچ کاری، تمام اطلاعات مفید را بلافاصله به شکل جریانی پیوسته دریافت و درک کنند. چیزی که از یک کتاب می خواهید، مستلزم مطالعه ی فعالانه است، و درست مانند هر فعالیت دیگر، اگر می خواهیم به کتابخوانانی کارآمدتر تبدیل شویم، باید مهارت های لازم را بیاموزیم و تمرین کنیم. چون خواندن هر نوع مطلبی، یک فعالیت است، هر نوع خواندن نیز تا اندازه ای باید فعالانه باشد.
مسلما خواندن غیرفعال غیرممکن است؛ با چشمان بدون حرکت و مغز به خواب رفته نمی توان خواند. بنابراین وقتی خواندن فعال را با خواندن غیرفعال مقایسه می کنیم، منظور ما این است که در آغاز به این موضوع توجه کنیم که خواندن، کم و بیش با فعالیت همراه است. دوم این که هرچه خواندن با فعالیت بیشتری همراه باشد، نتایج بهتری به همراه دارد. از دو شخصی که در شرایط مساوی می خوانند، خواندنِ آن کسی مفیدتر است که با فعالیت و کوشش بیشتری همراه باشد. خواننده ای بیشترین سود را می برد که از خود بیشتر مایه گذاشته و همچنین بخواهد که حداکثر استفاده را از مطلب مورد نظر ببرد. حقیقت این است که خواندنِ غیرفعال به طور کلی وجود ندارد.

 

دسترسی به دانلود با خرید یا دریافت اشتراک ویژه امکان پذیر است

دیدگاه کاربران درباره کتاب چگونه کتاب بخوانیم؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها