کتاب یادنامه علامه محمد قزوینی

عنوانکتاب یادنامه علامه محمد قزوینی
نویسندهعبدالحسین زرین‌کوب، علی دهباشی
ژانرتاریخی، ادبیات معاصر
تعداد صفحه575
ملیتایرانی
ویراستاررمان بوک

دانلود کتاب یادنامه علامه محمد قزوینی اثر عبدالحسین زرین‌کوب، علی دهباشی به صورت فایل PDF قابل اجرا در اندروید و آیفون با ویرایش جدید و لینک مستقیم رایگان

در این یادنامه، مقالاتی در تجلیل و معرفی زنده یاد «محمد قزوینی» همراه با برخی نامه‌ها و نمونه‌هایی از نثر وی به طبع رسیده است. در بخش پایانی یادنامه، کتاب‌ شناسی کامل کتاب‌ها، مقالات و رساله‌های وی به همراه کتاب‌شناسی مجموعه مقالاتی که درباره قزوینی منتشر شده آمده است. عنوان برخی مقالات عبارت‌اند از: «علامه قزوینی/ مجتبی مینوی»، «میرزا محمدخان قزوینی/ سید محمدعلی جمالزاده»، «علامه معاصر محمد قزوینی/ دکتر محمد معین»، «به یاد قزوینی/ ولادیمیر مینورسکی» و «در رثای علامه قزوینی/ بدیع‌الزمان فروزانفر» …

خلاصه کتاب یادنامه علامه محمد قزوینی

متأسفم که یک هفته از فوت علامه بزرگوار میراز محمد خان قزوینی گذشته بود که تازه به ما خبر رسید، اما تأسف بیشتر از این است که اصلاً چنین واقعه‌ای روی داد تا چنان خبری داده شود. در یکی دو سال اخیر، از قراری که می‌شنیدیم حال آن بزرگوار چندان خوش نبود و از بیماری رنج بسیار می‌کشید، مع هذا تصور نمی‌رفت که به این زودی آن مشعل راه تحقیق و تتبع خاموش شود. سن مرحوم قزوینی به حساب سال‌های شمسی هفتاد و دو سال و دوماه بود، و انسان توقع ندارد که چنان مردی که معدن فضل و شرف و خیر و افاضه است و هر ساعت عمرش منشأ خدمت و مساعدتی به توسعه اطلاع و معرفت جهانیان است در هفتاد و دو سالگی رحلت کند و عالمی را از فواید وجود خود

محروم سازد. هر یک از بزرگان عالم علم و سیاست و هنر که در این بیست ساله اخیر درگذشته‌اند از وجودهای نادری بوده است که دیگر نظیر آن‌ها در ایران یافت نخواهد شد. مرحوم مستوفی الممالک، مرحوم مشیرالدوله پیرنیا، مرحوم ذکاء الملک فروغی، مرحوم كمال الملک غفاری مرحوم ادیب پیشاوری و مرحوم قزوینی و امثال آنان از بقایای آن عهدی بودند که چشمۀ فضل و شرف و هنر و بزرگواری هنوز نخشکیده بود و هنوز کسانی یافت می‌شدند که بی‌توقع نفع مادی عمر خود را وقف تحصیل علم و معرفت و بسط و اشاعه هنر و خدمت کردن و خیر رساندن به نوع بنمایند. آن همت و آن کوشش و آن بلندی نظر و آن طرز تعلیم و تربیت که موجب پیدایش چنین مردانست.

امروزه از کیمیا و سیمرغ نایاب تر است، و اگر هنوز ظلمت محض همه جا را فرا نگرفته است به این علت است که باز عده انگشت شماری از آن بزرگان و بزرگواران برقرارند. وای بر ما اگر این عده معدود نیز از میان بروند. مرحوم علامه قزوینی در رشته خود بی مثل و مانند بود یک طالب علم واقعی بود که از یکی از آن مدارس قدیم بیرون آمده بود و با وجود آنکه از خانواده علمای دین بود از همان عهد جوانی در خط تحصیل السنه اروپائی و آشنا گشتن با طریقه تتبع و تحقیق فرنگیان افتاده بود. در بیست و هفت سالگی به اروپا سفر کرد و تا شصت و دو سالگی از وطن دور بود و غالب وقت خود را در این سی و پنج سال در پاریس گذراند. در ایران در محضر علمای بزرگ آن عصر کسب علم کرده بود …

دانلود کتاب یادنامه علامه محمد قزوینی
12.68 مگابایت
PDF
دیدگاه کاربران درباره کتاب یادنامه علامه محمد قزوینی
اشتراک در
اطلاع از
guest
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها