کتاب گسترش فرهنگ و ادب ایران در جهان

عنوانکتاب گسترش فرهنگ و ادب ایران در جهان
نویسندهبهرام طوسی
ژانرفرهنگ و ادبیات ایرانی
تعداد صفحه318
ملیتایرانی
ویراستاررمان بوک

دانلود کتاب گسترش فرهنگ و ادب ایران در جهان اثر بهرام طوسی به صورت فایل PDF قابل اجرا در اندروید و آیفون با ویرایش جدید و لینک مستقیم رایگان

فرهنگ و تمدن ایران چون خورشیدی تابان پرتو خرد اهورایی خود را در طول هزاره‌های متمادی، از زمانی که دنیا اولین گام‌های خود را در راه زندگی اجتماعی برمی‌داشت و هنوز در تاریکی جهل و بی‌قانونی دست‌ و پا می‌زد، سخاوتمندانه بر سراسر جهان گسترانیده است. این کتاب دربردارنده اهمیت و ارزش زبان و ادب فارسی است و شامل این مطالب می‌باشد: ادب و ادبیات، آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران، فلسفه ایران باستان و زرتشت، زبان فارسی، فردوسی و شاهنامه، علم و تمدن در ایران باستان، و نقش ایرانیان در بنیان‌گذاری تمدن بزرگ اسلامی …

خلاصه کتاب گسترش فرهنگ و ادب ایران

“تأثیر زرتشت بر فلسفه یونان” آلبرت آوی می‌نویسد: زرتشت اولین کسی بود که دین را از جنبه بت پرستی و قومی و محلی بیرون آورد و یک دین جهانی به عالم بشریت ارمغان داد. تا آن زمان دین‌ها مربوط به قبایل و گروه‌های محدود بود که هر کدام برای خود بتی از مظاهر طبیعت و با موجودی دست ساز را خدا دانسته و پرستش می‌کردند. در این دین که گفته می‌شود اولین دین توحیدی است، خداوند یکتا، خدای جان و خرد (اهورا مزدا) شناخته می‌شود و نشانه‌اش نور و راستی و درستی است. (الله نور السموات و الارض). در این دین یک مبارزه دائمی میان خوبی و بدی وجود دارد و پیروان اهورا مزدا (خدای نیکی و روشنی)

موظف هستند که بدون وقفه با بدی و سیاهی و تاریکی (نماد اهریمن) به خصوص با دروغ پیکار کنند تا هنگامی که اهریمن نابود شود و دنیا روی خوشی ببیند. بسیاری ثنویت در دین زرتشتی را قبول ندارند زیرا بر اساس مندرجات اوستا، اهورا مزدا آفریننده یکتا است و اهریمن وجود خارجی ندارد و فقط در ذهن بشر زنده می شود، ریشه می‌دواند، فعالیت می‌کند و تلاش در گمراهی او دارد. (شیطان) (فرهنگ مهر، آشتیانی) جالب این که امروزه هم بن مایۀ همۀ داستان‌های ادبی تراژدی‌ها، نمایشنامه‌ها و داستان‌های واقعی زندگی انسان‌ها در همه دنیا همین “تضاد” و همین مبارزه بین خوبی و بدی است! روسو در کتاب جهان کلاسیک می‌نویسد:

از میان همه فرزندان شرق، زرتشت اولین کسی بود که غرب او را پذیرفت، زیرا یونانیان با او آشنایی دیرینه‌ای داشتند و درباره آیینش کتاب‌ها نوشته و از نبردهای خود با پیروانش داستان‌ها پرداخته و سپس این داستان‌ها را همراه دیگر آثار تاریخی و افسانه‌ای در سراسر اروپا گسترده بودند. پرادیکوس از قول همسفر سقراط می‌نویسد: که آن‌ها (سقراط و شاگردانش) نسخه کامل اوستا را همیشه همراه داشته‌اند. شواهدی هست که فلسفه یونان به مقدار زیادی تحت تاثیر فلسفه ایران باستان و زرتشت قرار داشته است و بزرگان و بنیانگذاران فلسفه یونان به ایران و مشرق زمین سفر کرده و اغلب آنان مدتی نزد مغان، روحانیان …

دانلود کتاب گسترش فرهنگ و ادب ایران در جهان
5.41 مگابایت
PDF
دیدگاه کاربران درباره کتاب گسترش فرهنگ و ادب ایران در جهان
اشتراک در
اطلاع از
guest
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها