کتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران

عنوانکتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران
نویسندهصمد بهرنگی
ژانرادبیات
تعداد صفحه119
ملیتایرانی
ویراستاررمان بوک

دانلود کتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران اثر صمد بهرنگی به صورت فایل PDF قابل اجرا در اندروید و آیفون با ویرایش جدید و لینک مستقیم رایگان

کتاب «کندو کاو در مسائل تربیتی ایران» از مهم‌ترین آثار غیر داستانی صمد بهرنگی است. صمد در این کتاب با نقد روش‌شناسی آموزش و پرورش و «وارداتی» دانستن آن در ایران، به آسیب شناسی روش آموزشی و تحلیل محتوای کتاب‌های فارسی و کتاب‌های آموزش زبان انگلیسی در مدارس ایران می‌پردازد. وی اعتقاد داشت این کتاب‌ها که بر اساس فرهنگ و شیوه‌ی زندگی غربی طراحی شده‌است جواب‌گوی نیازهای کودکان محروم ایران نیست و با زندگی واقعی آنان بیگانه است. صمد در اینجا بر نکته‌ا‌ی مهم و ایرادی اساسی در نظام آموزشی رسمی انگشت می‌گذارد …

خلاصه کتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران

صحبت از بازرسی فرهنگی است. چگونگیش. چه کسانی می‌کنند. نتیجه اش. تلقی و واکنش معلم‌ها چطور باید باشد؟ واکنش اداره. و بعض حرف‌های دیگر‌‌. به نظرم بازرسی باید برای این باشد که معلوم کند برنامه درسی چه اندازه پیشرفت کرده. معلم کجا موفق شده. رابطه مدیر و معلم‌ها بر چه پایه است. ناراحتیشان چیست. چه مشکلی دارند که محتاج راهنمایی باشند. طرز تدریس در کلاس‌ها چگونه است. برنامه‌های درسی چه نقصی دارد. البته از نظر معلم ها… و تدریس آن در کلاس با چه مشکلی روبرو می‌شود. و چند مورد دیگر این همه هم از عهده معلمی پخته، با سواد، کاردان و انسان بر می‌آید کار هر بیکاره پیر و پاتال نیست. شاید تعجب نکنید اگر عرض کنم که بازرسی در

اداره‌های ما فقط يك مفهوم و هدف دارد، ثبت و ضبط صورت غایبان و عیب جویی. آن هم در صورتی که بازرس بخواهد خودی و قدرتی نشان بدهد؛ یا با مدیر و معلمی لج کند و به زعم خود بخواهد بینیشان را به خاک بمالد و جلو هرج و مرج را بگیرد‌. فکر نمی کنید یک چنین بازرسی از عهده هر آدم خام بیسواد. کارندان و غیر انسان هم بر می‌آید ؟ چرا بر نباید؟ و می‌آید و می‌بینیم. بازرس وقتی به مدرسه می‌آید، سری به دفتر می‌زند، با مدیر احوالپرسی می‌کند، اگر پا داد جایی هم می‌خورد، بعد در دفتر بازرسی فرمول معمول را می‌نویسد و در می‌رود. فرمول از این عبارت‌ها ترکیب شده همه معلم‌ها حاضر بودند و با جدیت به انجام وظیفه اشتغال داشتند. نظافت مدرسه خوب بود.

شیشه پنجره‌ها تمیز بود – تذکر داده شد که تنبیه بدنی سخت قدغن شود و در کلاس ترکی حرف نزنند. و از این دست حرف‌های تهوع آور‌. در بعض شهرها حتى بازرسی تلفنی هم داری. خنده ندارد. حقیقت است. بازرس می‌آید به مدرسه‌ای، پس از انجام وظیفه در آن مدرسه گوشی تلفن را بر می‌دارد. شماره تلفن مدرسه دیگری را که راهش دور است می‌گیرد بعد این مکالمه میان مدیر مدرسه دیگر و آقای بازرس صورت می‌گیرد: آقای مدیر شما هستید؟ بنده… سلام علیکم جناب آقای… حال جنابعالی چطوره؟ -ای بد نیستم. خوب آقای.. معلم‌ها همه‌شان حاضر هستند؟ -بله همه شان سرکار هستند. -غایب که ندارید؟ -نه قربان همه به انجام وظیفه اشتغال می‌ورزند. فرمایشی که نبود؟ …

دانلود کتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران
2.95 مگابایت
PDF
دیدگاه کاربران درباره کتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران
اشتراک در
اطلاع از
guest
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها